Galeria

  • Virtuală
  • Rudolf Schweitzer-Cumpăna

Galeria Virtuală
Rudolf Schweitzer-Cumpăna.

Muzeul Județean Argeș a început digitalizarea capodoperelor din Galeria de Artă “Rudolf Schweitzer-Cumpăna”, în scopul valorificării exponistice a patrimoniului, al încurajării consumului cultural și al democratizării accesului la cultură a publicului larg.

Proiectul de digitalizare a capodoperelor artei românești clasice și contemporane din patrimoniul Muzeului Județean Argeș reprezintă o inițiativă în premieră pentru muzeele județene și pentru județul Argeș. În același timp, vorbim și de o premieră națională –  primul muzeu din țară fără specific de artă, care recurge la digitalizarea capodoperelor din patrimoniu.

PE PERVAZ

ALEXANDRU CIUCURENCU

Citește mai mult
PASSION AND ART

PHOTOGRAPHY

see more
SMART AND USUAL

GRAPHIC DESIGN

see more
SMART AND USUAL

PHOTO DESIGN

see more

GALERIE VIRTUALĂ

Artiști și critici, despre artă

“(Nicolae Grigorescu) e primul care poate face, suveran, tot ceea ce VREA să facă, la capătul unei sârguincioase serii de înaintași, care se mulțumeau să facă strict ceea ce PUTEAU. De aceea, opera sa e primul monument artistic al ambianței românești care a atins performanța, tipic modernă, a DIVERSITĂȚII”

Andrei Pleșu

Istoric artă
“Am adunat florile câmpului într-o oală de lut şi le-am pus apă, atât cât să nu moară iute. După ce au murit, le-am înviat pe pânză şi au devenit nemuritoare.”

Ștefan Luchian

Pictor
“În nenumăratele (...) mele incursiuni (...) ca pictor în minunata lume a copiilor, mi-a fost dat să întâlnesc copii în zdrențe și flămânzi, copii suferinzi trupește, dar al căror suflet proaspăt și limpede răsfrângea - ca un transparent și pur izvor de munte - înalta frumusețe a cerului”

Nicolae Tonitza

Pictor
“Rațiunea a dirijat o pictură senină, senină ca scoarțele oltenești. Pictorul secret din mine a visat la altceva, la misterul cosmic”

Ion Țuculescu

Pictor
“Cu tot numele său nemțesc (...), Rudolf Schweitzer-Cumpăna are o inspirație rustică foarte românească, am putea zice exclusiv țărănească”

Nichifor Crainic

Filosof

PROIECT CULTURAL CO-FINANȚAT DE ADMINISTRAȚIA FONDULUI CULTURAL NAȚIONAL

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național.

AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite.

Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.